Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo

Jubileumnieuws

De Hermenie brengt de gelaarsde kat op ZPF

20-08-2022

In het kader van ons jubileumjaar hebben we diverse speciale projecten. Tijdens Zomerparkfeest organiseren we een muzikaal evenement voor de jeugd in Venlo met een muzikale versie van het sprookje van ‘De Gelaarsde Kat’.

Een van de beroemde Grimm-sprookjes heeft componist Franco Cesarini gebruikt om er een interactieve compositie voor harmonieorkest bij te schrijven met toevoeging van een verteller. Onder onze muzikale begeleiding wordt het sprookje vanaf een prachtige ‘laarzentroon’ verteld door Karlijn van Kruchten!

Karlijn is afkomstig uit Venlo, studeerde in 2019 af aan de opleiding Muziektheater op ArtEZ in Arnhem en is sindsdien werkzaam als muziektheater performer en theatermaakster.

Er is een parallel te trekken tussen sprookjes en de Hermenie: sinds lange tijd mensen blij maken! De twee eeuwenoude elementen proza en muziek gecombineerd zijn daarom haast een ultieme culturele samensmelting waar een nieuw, jong publiek van kan gaan genieten.

Voorafgaand aan deze bijzondere, muzikale en gezellige voorstelling kunnen de aanwezige kinderen zelf een paar laarzen zo mooi mogelijk versieren en er een prijs mee winnen! Na afloop van het sprookje mogen ze op het podium hun laarzen showen…

Deze uniek muzikale uitvoering van De Gelaarsde Kat vindt plaats op zondag 28 augustus tijdens Zomerparkfeest in het Julianapark. Locatie: Amigopodium van 15:15 tot 15:45 uur. Toegang en deelname is uiteraard gratis!

Op Zondaag

13-06-2022


Zondag 3 juli is er een spetterende dag vol muziek voor Groot Venlo en omstreken: wij als Hermenie en Stereo Sunday hebben namelijk de handen ineen geslagen voor het eendaagse gratis muziekevenement ‘Op Zondaag’  in het Julianapark. Op de podia waar eerder nog de dj’s en acts van Stereo Sunday stonden, is het die zondag tijd voor (een ode aan) 200 jaar muziek in Venlo!

Om 11:11 uur begint Op Zondaag met optredens van gastverenigingen zoals onder andere Fanfare de Echo, Fortissimo en diverse joekskapellen. Als een muzikale ode aan ons jubilerende Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo komen deze verenigingen op bezoek in het Julianapark.

Uiteraard laten wij ook zelf van ons horen met een mooi concert. Na 200 jaar groeien en bloeien wij als oudste muziekgezelschap van Venlo als nooit tevoren en daar wordt met dit optreden een mooi muzikaal voorbeeld van gegeven. Wij spelen die dag van 14:15 tot 15:00 uur.

Daar blijft het tijdens Op Zondaag uiteraard niet bij. Het vervolgprogramma is verdeeld over meerdere podia en is meer dan uitstekend gevuld met verschillende toppers uit Groot Venlo en ver daarbuiten.  Wat te denken van lokale helden als Kwante Hippe, Linke Mik en de Drekskaters? Maar ook Marshmellow Moonshine, de Herfshane en Minsekinder zijn van de partij. 

Verder kan er genoten worden van het nostalgische geluid (met af en toe een krasje en een kraakje) op de draaitafels van Venloos Vinyl. En de grande dame oet Mestreech geeft ook acte de presence: Beppie Kraft gaat het Julianapark laten meedeinen op haar Limburgse klassiekers in deze ode aan 200 jaar muziek in Venlo.

Om 21:00 uur is het dan tijd voor de grote finale van Op Zondaag: de Limburgse powerband Wir Sind Spitze! gaat er ongetwijfeld voor zorgen dat het dak er vanaf gaat… Deze feestbeesten, die zichzelf omschrijven als ‘eigenzinnig, verrassend en uniek’, komen met een mix van werkelijke alle genres die door de polka-wasmachine worden geduwd. 

Sweet Child of Mine van Guns n’ Roses, Suspicious Minds van Elvis, maar ook de Duitse klassiekers en eigen nummers komen allemaal voorbij. Ontsnappen aan deze waanzinnige muziekwaanzin is onmogelijk: Wir Sind Spitze! zorgt voor een groot feest en een spetterende afsluiting van deze (zon)dag!

‘Op Zondaag’ is dus gratis toegankelijk en vindt plaats op zondag 3 juli tussen 11:11 en 22:22 uur op het festivalterrein van het Julianapark.

Reunie 2 juli 2022

18-05-2022

 

In 2022 vieren we het 200-jarig bestaan van onze harmonie, het ‘Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo’. En met 200 jaar muziek in Venlo zit er ook nog steeds muziek in ons gezelschap: een groeiend aantal leden en een orkest dat elke week met groot plezier repeteert onder de leiding van onze dirigent Robbert Paul.

Als oudste muziekgezelschap van Venlo gaan we het komende jubileumjaar groot en groots vieren! Een jaar waarin wij ons als harmonie willen presenteren aan Groot Venlo, met een uitgebreid jubileumprogramma.

Ons jubileumjaar start op 1 juli 2022 en loopt tot en met 3 juli 2023. Het wordt een jaar vol mooie optredens en een tijd van feest vieren met iedereen die ons een warm hart toedraagt.

Uiteraard maken we een muzikale start! Dat doen we onder andere met een gezellige reünie op zaterdag 2 juli 2022 bij Grand Café Maagdenberg (Maagdenbergplein 11 in Venlo). Op deze dag gaan we samen met jullie herinneringen ophalen en muziek maken. 

Hierbij nodigen we jullie als oud-leden met partner uit voor deze dag. Wil je nog een keer meespelen met de harmonie? Dat kan! Ben je niet meer in het bezit van een instrument, dan proberen we dit voor jou te regelen. Laat het ons bij je aanmelding even weten.

Het programma:

13.00 uur Ontvangst 

13.30 uur Repetitie met (oud-)leden: speel mee of geniet van de muziek)

14.30 uur Ontvangst van alle anderen met koffie/thee en vlaai

15.30 uur Presentatie door Sef Derkx: ‘200 jaar Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo’

17.00 uur Optredens opleidingsorkest/Nieuw Talent Orkest/harmonie met reünisten 

18.45 uur Buffet en aansluitend nog een gezellig samenzijn

In verband met reserveringen en kosten vragen we een bijdrage van € 10,00 per persoon voor deze dag. Gelieve deze bijdrage over te maken op rekeningnummer Rabobank NL83 RABO 0126 3982 91 ovv ‘bijdrage reünie 2 juli 2022’.  

Jij bent er toch zeker ook bij? Meld je uiterlijk 10 juni aan door bijgaand aanmeldformulier in te vullen: shorturl.at/gwJMT.

Vragen? Stel ze via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of bel Harold Roodbeen op 06 533 683 12.