Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo

Zondag 3 juli is er een spetterende dag vol muziek voor Groot Venlo en omstreken: wij als Hermenie en Stereo Sunday hebben namelijk de handen ineen geslagen voor het eendaagse gratis muziekevenement ‘Op Zondaag’  in het Julianapark. Op de podia waar eerder nog de dj’s en acts van Stereo Sunday stonden, is het die zondag tijd voor (een ode aan) 200 jaar muziek in Venlo!

Om 11:11 uur begint Op Zondaag met optredens van gastverenigingen zoals onder andere Fanfare de Echo, Fortissimo en diverse joekskapellen. Als een muzikale ode aan ons jubilerende Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo komen deze verenigingen op bezoek in het Julianapark.

Uiteraard laten wij ook zelf van ons horen met een mooi concert. Na 200 jaar groeien en bloeien wij als oudste muziekgezelschap van Venlo als nooit tevoren en daar wordt met dit optreden een mooi muzikaal voorbeeld van gegeven. Wij spelen die dag van 14:15 tot 15:00 uur.

Daar blijft het tijdens Op Zondaag uiteraard niet bij. Het vervolgprogramma is verdeeld over meerdere podia en is meer dan uitstekend gevuld met verschillende toppers uit Groot Venlo en ver daarbuiten.  Wat te denken van lokale helden als Kwante Hippe, Linke Mik en de Drekskaters? Maar ook Marshmellow Moonshine, de Herfshane en Minsekinder zijn van de partij.

Verder kan er genoten worden van het nostalgische geluid (met af en toe een krasje en een kraakje) op de draaitafels van Venloos Vinyl. En de grande dame oet Mestreech geeft ook acte de presence: Beppie Kraft gaat het Julianapark laten meedeinen op haar Limburgse klassiekers in deze ode aan 200 jaar muziek in Venlo.

Om 21:00 uur is het dan tijd voor de grote finale van Op Zondaag: de Limburgse powerband Wir Sind Spitze! gaat er ongetwijfeld voor zorgen dat het dak er vanaf gaat… Deze feestbeesten, die zichzelf omschrijven als ‘eigenzinnig, verrassend en uniek’, komen met een mix van werkelijke alle genres die door de polka-wasmachine worden geduwd.

Sweet Child of Mine van Guns n’ Roses, Suspicious Minds van Elvis, maar ook de Duitse klassiekers en eigen nummers komen allemaal voorbij. Ontsnappen aan deze waanzinnige muziekwaanzin is onmogelijk: Wir Sind Spitze! zorgt voor een groot feest en een spetterende afsluiting van deze (zon)dag!

‘Op Zondaag’ is dus gratis toegankelijk en vindt plaats op zondag 3 juli tussen 11:11 en 22:22 uur op het festivalterrein van het Julianapark.