Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo

In het kader van ons jubileumjaar hebben we diverse speciale projecten. Tijdens Zomerparkfeest organiseren we een muzikaal evenement voor de jeugd in Venlo met een muzikale versie van het sprookje van ‘De Gelaarsde Kat’.

Een van de beroemde Grimm-sprookjes heeft componist Franco Cesarini gebruikt om er een interactieve compositie voor harmonieorkest bij te schrijven met toevoeging van een verteller. Onder onze muzikale begeleiding wordt het sprookje vanaf een prachtige ‘laarzentroon’ verteld door Karlijn van Kruchten!

Karlijn is afkomstig uit Venlo, studeerde in 2019 af aan de opleiding Muziektheater op ArtEZ in Arnhem en is sindsdien werkzaam als muziektheater performer en theatermaakster.

Er is een parallel te trekken tussen sprookjes en de Hermenie: sinds lange tijd mensen blij maken! De twee eeuwenoude elementen proza en muziek gecombineerd zijn daarom haast een ultieme culturele samensmelting waar een nieuw, jong publiek van kan gaan genieten.

Voorafgaand aan deze bijzondere, muzikale en gezellige voorstelling kunnen de aanwezige kinderen zelf een paar laarzen zo mooi mogelijk versieren en er een prijs mee winnen! Na afloop van het sprookje mogen ze op het podium hun laarzen showen…

Deze uniek muzikale uitvoering van De Gelaarsde Kat vindt plaats op zondag 28 augustus tijdens Zomerparkfeest in het Julianapark. Locatie: Amigopodium van 15:15 tot 15:45 uur. Toegang en deelname is uiteraard gratis!