Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo

Ontdek het plezier van samen muziek maken!

Heb je altijd al een blaas- of slagwerkinstrument willen leren bespelen? Of pak je jouw oude hobby weer op? En lijkt samen muziek maken je geweldig? Dan is dit je kans!

Het Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo, kortweg De Harmonie organiseert Nieuw Talent Orkest Venlo, een superleuk muziekproject voor volwassenen. In tien repetities laten we je ervaren hoe fantastisch het is om samen muziek te maken. Op zaterdagavond 2 april is de eerste repetitie. Dit belooft een bijzondere avond te worden onder de enthousiaste muzikale leiding van Guus Pieksma, initiatiefnemer van dit succesvolle concept, uit Sneek, Friesland.

Om mee te kunnen doen hoef je geen muzikale ervaring te hebben of noten te kunnen lezen. De repetities duren twee uur en die vliegen voorbij! Natuurlijk is er een pauze en belangrijk: het plezier staat voorop. We sluiten de repetitieperiode af met een feestelijk concert.

Doe jij mee?

Dan zorgen wij voor een instrument en lessenaar. Misschien weet je al welk instrument je wilt bespelen en anders zoeken we dit samen uit. Verder krijg je een complete lesmap. Meer dan 700 Nieuw Talent Orkest muzikanten gingen je voor en ontdekten een geweldige nieuwe hobby!

Alles wat je moet weten

Startdatum: zaterdag 2 april 2022, 19.30 uur

Vervolg: iedere week op de zaterdag in Venlo

Tijd: 19:00 – 21:00 uur

Locatie: wordt nog bekend gemaakt

Kosten: € 150,- per persoon voor het hele project

Coronaproof: tijdens de repetities houden we ons aan de dan geldende coronamaatregelen

Voor aanmelden, vragen en informatie Jacqueline Roodbeen, telefoon 06-22167333/077-3521203 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van Nieuw Talent Orkest Venlo.

Klik hier om het aanmeldformulier te downloaden.

Wordt lid van het Koninklijk Philharmonisch Gezelschp Venlo of op z’n Venloos “de Hermenie”!

Wil jij je muzikale talenten laten zien / ontwikkelen of leren? Als muzikant meerdere keren per jaar genieten van gezelligheid, concerten, activiteiten of een concertreisje? Word dan lid van “de Hermenie”!

Wij repeteren elke dinsdagavond in ons verenigingslokaal " Theaterfebriek"  Frans Boermans, Burgemeester van Afferdenstraat 10, 5913BG Venlo. Je bent van harte welkom! Het harmonie opleidingsorkest. repeteert op dinsdag vanaf 18:15, het orkest van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Leer samen muziek maken bij de harmonie!

Muziekonderwijs bij het Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo ofwel  “de Harmonie”. Er zijn verschillende mogelijkheden:

1. Voor kinderen van 6-10 jaar “Ut Hermenieke”

Kinderen maken samen op een leuke en speelse manier muziek. Aan bod komen:

• Zingen, bespelen van het klokkenspel en de blokfluit, ontwikkelen van het gehoor, noten leren lezen en muzikale spelletjes;
  • Kennis maken met de instrumenten van het harmonie-orkest;
  • Enkele optredens i.s.m. de harmonie

Docent:    Gediplomeerd en zeer ervaren muziekdocent Harry Boom

Locatie:    Grand Café de Maagdenberg, Maagdenbergplein 11

Tijdstip:    dinsdag 15.15-16.00 uur

Kosten:    € 80,- per schooljaar, inclusief gebruik van lesmateriaal en lidmaatschap van de harmonie.

Natuurlijk mag je eerst een paar keer komen proberen!

1. Starten op een Harmonie-instrument voor kinderen vanaf 8 jaar en voor volwassenen

Begin meteen op het harmonie-instrument van je keuze of volg eerst een gratis proefles (op enkele instrumenten) om een keuze te maken.

De harmonie-instrumenten zijn:

• Koperen blaasinstrumenten: hoorn; trompet; trombone; bariton; bastuba;
  • Houten blaasinstrumenten: hobo; fagot; klarinet; saxofoon; dwarsfluit;
  • Slagwerk: pauken; drums; melodisch slagwerk.

Kinderen krijgen wekelijks, volwassenen tweewekelijks les van een gediplomeerd muziekdocent en volgen de Hafa-opleiding.

Al na een half jaar ga je, naast de lessen, op dinsdag ook meespelen bij het harmonie opleidingsorkest.

Kosten:  per schooljaar:  € 250,- voor kinderen, € 300,- voor volwassenen inclusief gebruik van het instrument en het lidmaatschap van de harmonie.

Gezinnen met weinig budget voor muzieklessen kunnen het Jeugdfonds inschakelen:

Kom ook eens kijken bij onze repetities, op dinsdag om 18.15 uur (het harmonie opleidingsorkest) of om 20.00 uur (de grote harmonie), bij de Frans Boermans theater fabriek, Burgemeester van Aefferdenstraat 10.

Informatie/aanmelding: Jacqueline Roodbeen-Boom tel: 077- 3521203.

Kom eens vrijblijvend binnenlopen en luisteren!