Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo

Wordt lid van het Koninklijk Philharmonisch Gezelschp Venlo of op z’n Venloos “de Hermenie”!

Wil jij je muzikale talenten laten zien / ontwikkelen of leren? Als muzikant meerdere keren per jaar genieten van gezelligheid, concerten, activiteiten of een concertreisje? Word dan lid van “de Hermenie”!

Wij repeteren elke dinsdagavond in ons verenigingslokaal " Theaterfebriek"  Frans Boermans, Burgemeester van Afferdenstraat 10, 5913BG Venlo. Je bent van harte welkom! De Jeugd Harmonie repeteert op dinsdag van 19.00 uur tot 20.00 uur, het orkest van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Leer samen muziek maken bij de harmonie!

Muziekonderwijs bij het Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo ofwel  “de Harmonie”. Er zijn verschillende mogelijkheden:

1. Voor kinderen van 6-10 jaar “Ut Hermenieke”

Kinderen maken samen op een leuke en speelse manier muziek. Aan bod komen:

• Zingen, bespelen van het klokkenspel en de blokfluit, ontwikkelen van het gehoor, noten leren lezen en muzikale spelletjes;
  • Kennis maken met de instrumenten van het harmonie-orkest;
  • Enkele optredens i.s.m. de harmonie

Docent:    Gediplomeerd en zeer ervaren muziekdocent Harry Boom

Locatie:    Frans Boermans theater fabriek, Burgemeester van Aefferdenstraat 10

Tijdstip:    dinsdag 15.45-16.30 uur

Kosten:    € 80,- per schooljaar, inclusief gebruik van lesmateriaal en lidmaatschap van de harmonie.

Natuurlijk mag je eerst een paar keer komen proberen!

1. Starten op een Harmonie-instrument voor kinderen vanaf 8 jaar en voor volwassenen

Begin meteen op het harmonie-instrument van je keuze of volg eerst een gratis proefles (op enkele instrumenten) om een keuze te maken.

De harmonie-instrumenten zijn:

• Koperen blaasinstrumenten: hoorn; trompet; trombone; bariton; bastuba;
  • Houten blaasinstrumenten: hobo; fagot; klarinet; saxofoon; dwarsfluit;
  • Slagwerk: pauken; drums; melodisch slagwerk.

Kinderen krijgen wekelijks, volwassenen tweewekelijks les van een gediplomeerd muziekdocent en volgen de Hafa-opleiding.

Al na een half jaar ga je, naast de lessen, op dinsdag ook meespelen bij de jeugdharmonie.

Kosten:  per schooljaar:  € 250,- voor kinderen, € 300,- voor volwassenen inclusief gebruik van het instrument en het lidmaatschap van de harmonie.

Gezinnen met weinig budget voor muzieklessen kunnen het Jeugdfonds inschakelen:

Kom ook eens kijken bij onze repetitie, op dinsdag om 20.00 uur, bij de Frans Boermans  theater fabriek, Burgemeester van Aefferdenstraat 10.

Informatie/aanmelding: Jacqueline Roodbeen-Boom tel: 077- 3521203.

Kom eens vrijblijvend binnenlopen en luisteren!